Uw winkelwagen is leeg!

Baltimore Orioles: Manny Machado is op weg naar San Diego

22-02-2019 0
Na acht jaar in de Baltimore Orioles-organisatie te hebben doorgebracht, plus een paar maanden in Los Angeles, begeeft de voormalige O's superster Manny Machado zich naar San Diego op een baanbrekend contract
 
Na een lang, uitproberen van het seizoen waarin MLB's grootste free-agents op naam niet ondertekend naar de voorjaarstraining gingen, brak het nieuws gisteren eindelijk af met de voormalige derde-honkman Manny Machado van Baltimore Orioles.
 
Als eerste gemeld door ESPN's Jeff Passan, tekende Machado een recordcontract met de San Diego Padres voor 10 jaar, ter waarde van $ 300 miljoen dollar.
 
Terwijl Giancarlo Stanton's 13-jaars extensie van $ 325 miljoen met de Miami Marlins het hoogste dollarbedrag blijft in de geschiedenis van MLB, wordt Machado's 10 / $ 300 het grootste contract ooit getekend door een MLB-free-agent.
 
Tijdens zijn tijd bij de Baltimore Orioles was Machado een van de meest polariserende spelers in het honkbal. Hij werd geliefd en gewaardeerd in de stad Baltimore en werd veracht door de meerderheid van de resterende MLB-fans vanwege zijn waargenomen werkethiek en zijn agressieve uitbarstingen op het veld.
 
Machado is geen flauwekul als het gaat om drama op de diamant. Hij heeft veel MLB-spelers gehad, met name (in mijn gedachten) met Dustin Pedroia van de Boston Red Sox.
 
De capriolen van Machado gingen verder nadat hij op de deadline in 2018 werd verhandeld naar de Los Angeles Dodgers, waardoor hij problemen had in de NLCS nadat hij na een ground-out door Brewers 'eerste baseman Jesus Aguilar was gerend. Het was duidelijk expres en gedaan uit frustratie, maar Manny gaat naar Manny.
 
Wat zijn capriolen op het veld ook zijn, en wat mensen ook van zijn houding en arbeidsethos vinden, het valt niet te ontkennen dat Machado een superster-talent is en een van de beste spelers is. De fans van Orioles hebben het voorrecht gehad de afgelopen twee jaar te observeren tientallen jaren.
 
Zijn cijfers spreken voor zich. Machado is een viervoudige All-Star met twee American League Gold Glove-awards en twee top-vijf AL MVP-afwerkingen.
 
Hij is een .282 / .335 / .487-hitter afkomstig uit vier-opeenvolgende 30+ homer-seizoenen en heeft in drie van de afgelopen vier jaar minstens 6.0 fWAR gewonnen. Zijn verdediging daalde nadat hij vorig jaar terugkeerde naar shortstop, hoewel dat niet geheel onverwacht was nadat hij het grootste deel van de voorgaande zes jaar voornamelijk als derde-baseman had doorgebracht.
 
Hij zal waarschijnlijk ook een derde honkman in San Diego zijn, want de Padres hebben twee extreem getalenteerde jonge infielders in Luis Urias (21-jarige) en Fernando Tatis Jr. (20), die naar alle waarschijnlijkheid de tweede-base en shortstop rollen, respectievelijk.
 
Terwijl Machado toetreedt tot een Padres-team dat vorig jaar slechts 66 wedstrijden won, is het boerderij-systeem in San Diego een van de beste in het honkbalveld en hun rivaliteitsvenster zou zich in de nabije toekomst moeten openen. Door Machado te ondertekenen, doen de Padres alleen zichzelf een plezier door dat venster iets eerder te openen dan kon worden verwacht.
 
Is de volgende stap voor de Padres om superster outfielder Bryce Harper na te streven, of werper Dallas Keuchel? Na het ondertekenen van Machado zullen de Padres nog steeds ongeveer $ 50- $ 60 miljoen dollar onder de 2019 Competitive Balance Tax-limiet blijven, waardoor er genoeg ruimte overblijft voor een nieuwe belangrijke vrije-agent toevoeging.