Uw winkelwagen is leeg!

Dagdromen over een Gold Glove Defense 2013

30-10-2019 0
De Baltimore Orioles speelden een recordverdediging in 2013, waaronder drie Gold Glove Award winnaars.
Een van de eerste dingen die ons in het spel van honkbal trekken als jonge fans zijn de moonshot home runs die de natuurwetten lijken te trotseren terwijl ze door de lucht zweven en een enthousiasme opwekken bij fans terwijl ze delen in het ontzag voor de verbluffende prestatie waar ze zojuist getuige van waren geweest. Dat was niet het geval voor deze fan van Baltimore Orioles.
 
Opgroeien, was het kijken naar de vlotte draai van een dubbelspel, Mike Bordick tot Roberto Alomar Jr tot Rafael Palmeiro in een moeiteloze reeks gebeurtenissen om twee outs op te nemen in één stuk, dat boeide me het meest. Het waren die vroege herinneringen aan het honkbal van Orioles die ertoe leidden uren en uren te oefenen met het nemen van grondballen in de hoop dat ik de verdedigingsspellen met hoogtepunten kon repliceren die ik bewonderde.
 
De huidige versie van de Orioles wordt verre van beschouwd als defensieve juggernauts. Ze slagen nauwelijks voor een Major League-verdediging. Het is moeilijk te geloven dat nog niet zo lang geleden dezelfde franchise een recordbrekende verdediging en een trio van Gold Glove Award-winnaars had.
 
In feite was het op deze datum in 2013 toen middenvelder Adam Jones, derde honkman Manny Machado, en shortstop J.J. Hardy nam allemaal de onderscheiding van Gold Glove mee naar huis na een seizoen waarin Baltimore slechts 54 fouten maakte in 162 wedstrijden. Het was een MLB-record voor het minste aantal fouten in één seizoen.
 
In totaal noteerde de Baltimore Orioles 2013 een dWAR van 3,8, goed voor de vijfde plaats in de majors. Machado's 4,4 dWAR eindigde als tweede in de majors achter Andrelton Simmons en zijn 5,5 dWAR.
 
Het zou Hardy's tweede Gold Glove zijn, onderdeel van een driejarige reeks Gold Glove-onderscheidingen en het begin van een indrukwekkende periode van vijf jaar waarin Hardy het op vier na hoogste aantal Defensieve Runs bewaarde tussen shortstops van 2013-2017.