Uw winkelwagen is leeg!

Een beetje rust gaat een lange weg om de grootheid van Clayton K

20-06-2019 0
Het was vijf jaar geleden dinsdag dat de grootheid van Clayton Kershaw zijn hoogtepunt bereikte. Hij draaide die meesterlijke, no-hit innings tegen de Colorado Rockies die nacht. Vijftien slagmensen gingen uit en slechts één van hen bereikte het honk, na een fout van Hanley Ramirez die een perfecte wedstrijd voorhield. Aan het einde van het seizoen veroverde Kershaw zijn derde Cy Young Award in vier jaar en werd de tweede werper in bijna drie decennia om de MVP te winnen. Hij was in de schaduw van een prime die soms voelde alsof het voor altijd kon duren.
 
"Het lijkt niet zo lang geleden, maar als je nadenkt over alle jaren er tussenin, lijkt het wel lang geleden", zei Kershaw. "Je carrière gaat snel, het is een oogwenk, je bent een ex-honkbalspeler die langer speelt dan je een honkbalspeler bent."
 
Kershaw is nog niet aan het einde, maar het is niet langer ver genoeg om te negeren. Zijn meest recente start leek op de overgrote meerderheid van zijn uitstapjes dit seizoen - hij vocht door middel van slordig commando, uit de problemen gerukt, en op het einde leidde zijn Los Angeles Dodgers naar de overwinning.
 
Deze bestond uit zeven puntloze innings, op twee vrije lopen en drie hits, in een 9-0 overwinning op de San Francisco Giants, een ploeterend team dat binnenkwam met het op een na laagste slaggemiddelde in de sport. Kershaw verbeterde zijn record naar 7-1, verlaagde zijn ERA naar 2,85 en pakte dit seizoen zijn elfde start in 12 uitjes. Dodgers-manager Dave Roberts gaf het vermogen van Kershaw om schade te minimaliseren en zijn 'meedogenloze voorbereiding' voor zijn aanhoudende succes door verminderde spullen.
 
De Dodgers zijn de afgelopen jaren proactiever geweest om Kershaw tussen de starts een extra dag of twee vrij te geven. Dinsdag markeerde alleen de derde keer dat hij de heuvel innam op normale rusttijd, die uit vier dagen daar tussenin bestaat. Sinds het begin van 2018 heeft Kershaw 14 meer reguliere seizoensstarts op extra rust gezet dan op reguliere rust, het antwoord van de Dodgers op de groeiende NBA-trend van 'load management'.
 
"Alleen al het mentale om af en toe een extra dag te hebben, is nuttig", zegt Kershaw, die meer dan 2000 beurten voor zijn 31-jarige seizoen in 2019 ophaalde. "Ik denk niet dat iemand daar ruzie over kan maken. Of het echt je prestaties helpt, wie het echt weet. "
 
Het is niet alleen Kershaw. De Dodgers, die binnenkort een zesde starter inzetten om een ​​reeks van 18 wedstrijden in 18 dagen te bestrijden, hebben 42 van hun starts gekregen met een extra rustdag, de vijfde in de majors. De vier teams die voor hen zijn - de San Diego Padres, Miami Marlins, Milwaukee Brewers en Giants - hebben rotaties die ofwel een stuk jonger zijn of lang niet zo effectief zijn, of beide.
 
Roberts noemde de extra rust "een voordeel" voor Kershaw en voor het voltallige personeel. Kershaw, zoals routinegericht als iedereen, bagatelliseerde het.
 
"Ik hou van pitchen op normale rust, ik vind het heerlijk om in die routine te zijn en extra dagen zijn zo nu en dan geweldig om je een slag toe te brengen," zei hij. "Ik vind het niet leuk om het steeds opnieuw te doen, het wordt gewoon de nieuwe norm, en zo regelmatige rust voelt soms korter." Dus dat vind ik niet echt leuk, maar het zou niet veel moeten uitmaken. t verandert te veel, alleen met die extra dag. "
 
Kershaw's fastball snelheid (90,5 mph komt erin) is voor het vierde jaar op rij en zijn afhankelijkheid van het breken van ballen (58,1 procent) is goed voor het vierde opeenvolgende jaar. Hij nadert een carrière hoog in huisrendement, maar hij schuwt contact niet - zoals blijkt uit een loopsnelheid van 1,6 - en hij neemt nog steeds efficiënt outs op.
 
Kershaw had er twee op na met één uit in de tweede inning, waarna hij Brandon Crawford voor de gek hield met een schuifregelaar en Steven Duggar eruit liet springen. Met een man op de tweede en twee uit in de derde, moest hij Tyler Austin grinden. Met een man op de eerste en één uit in de zesde, keek hij toe hoe Cody Bellinger de achterhoede inhaalde en schakelde Donovan Solano uit - zijn 63e carrière-pick-off, 26 meer dan elke actieve speler.
 
De Dodgers hadden twee aan en één uit in de tweede helft van die inning, hun voorsprong op slechts drie, maar Roberts liet Kershaw slaan, hoewel hij al 83 pitches had gegooid. Hij ging verder met de eerste twee slagmensen op rij in de zevende. En nadat Kevin Pillar het tweede honk bereikte op een line drive die over Alex Verdugo's hoofd zeilde, kwam Kershaw terug om Crawford uit te schakelen op een andere slider, zijn 100e en laatste worp.
 
"Hij is gewoon het andere team een ​​beetje te slim af, maar haalt het er enigszins uit", zei Dodgers-catcher Austin Barnes. "Hij had zeven shutout-innings en ik denk niet dat hij het ooit geweldig heeft gevoeld vandaag."
 
Om de verjaardag van Kershaw's no-hitter te vieren, deelden de Dodgers een herdenkingsmunten Bobblehead uit en nodigde zijn twee jonge kinderen uit om de ceremoniële eerste bal te gooien. Kleshaws enige zoon, Charley, was nog niet geboren toen zijn vader de meest indrukwekkende start van zijn illustere carrière voltooide. Op een gegeven moment, met de bobblehead in de ene hand en zijn miniatuurhandschoen in de andere, tilde Charley beide armen op en deed Kershaws kenmerkende viering na.